Bezlepkový sachr dort
Suroviny na těsto:
7 vajec
220g cukru krystalu
120g změklého másla
170g nominal mouky Nomix
1 tabulka hořké 70% čokolády
13g prášku do pečiva
Ostatní suroviny:
Kyselá marmeláda (mirabelková)
2 tabulky hořké čokolády (orion)
30g másla (odhadem)
Trochu mléka
Pak trochu tuzemáku a vody (není nutné)
Postup:
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky ušleháme do tuha. Do žloutků přisypeme cukr, mixujeme skoro do pěny, přidáme změklé máslo a zchladlou, rozpuštěnou čokoládu ve vodní lázni. Poté přidáme mouku s kypřícím práškem. Jakmile se všechno spojí, opatrně zamícháme překládáním bílky. Dáme do rozehřáté trouby na 180°C na 43 minut.
Po upečení necháme vychladnout, podélně rozřežeme korpus na dvě nebo tři části. Do skleničky si dáme trošku tuzemáku (1-2cm na výšku) a dáme stejně vody. Zamícháme a postříkáme to na korpus ze vnitř. Po té to celé ze vnitř namažeme mirabelkovou nebo jinou kyselou marmeládou. Dáme vrstvy korpusu na sebe. Celý dort zvrchu i z boku potřeme marmeládou a dáme to na 30 minut do lednice.
Ve vodní lázni si rozpustíme dvě tabulky hořké čokolády od orionu, máslo a přidáme trochu mléka, podle požadované hustoty.
Čokoládu rovnoměrně polijeme na dort, z vrchu i ze stran.
Dáme ho do lednice na několik hodin (nejlépe 12h) a poté porcujeme.
Kategorie v eshopu: Bezlepkové potraviny
Dobrou chuť!