Bramborové šulánky s mákem

Doba přípravy- cca 2 hodiny
Suroviny na 4p:
800g brambor
Schär mix B (bezlepková mouka) nebo jiná oblíbená mouka hladká
3 KL soli
2 vejce
Namletý mák
Cukr moučka
Postup:
Oloupané brambory uvaříme vcelku v osolené vodě. Necháme vychladnout.
Od teď pracujeme rychle kvůli řídnutí těsta!
Všechny brambory nastrouháme najemno.
Do dvou hrnců nalijeme vodu a přivedeme k varu.
Do nastrouhaných brambor rozklepneme 2 vejce, zhruba 2 ČL soli a bezlepkovou mouku. Mouku přisypáváme podle hustoty. Těsto musí být měkké a nelepivé.
Z těsta vyválíme úzké válečky, které nakrájíme na délku cca 3cm.
Tyto malé obdélníčky vložíme do vroucí vody asi na 1,5 minuty. Tzv. vyndáme je, když uvidíme, že plavou na hladině.
Scedíme je a ihned podáváme s mákem smíchaným s cukrem. Jsou k tomu také moc dobrá povidla.
Dobrou chuť!